İstiridye mantarı sahip olduğu renk ve şekilden dolayı bu rengi almış ve halk arasında da kullanımı yaygınlaşmıştır. Doğada kavak ağaçlarının ve kayın ağaçlarının dibinde de yetişebildiği için bu mantara kavak mantarı ya da kayın mantarı da denilebilmektedir. İstiridye mantarı kültür alanlarında kısa sürede ve çok miktarda yetiştirilebilmektedir. Bu yetiştirme tekniği sayesinde de istiridye mantarı ile yüksek kar elde etmek mümkündür. Genelde toptan halde satılan istiridye mantarlar büyük restoranlarda ve otel mutfaklarında sunulan birçok lükse yemeğin içinde kullanılmaktadır.

            Ete yakın protein değeri sayesinde ürünlerin tüketimi çok faydalı olup lezzeti de nerede ise ete eş değer niteliktedir. İstiridye mantarını kısa süre içinde bol miktarda yetiştirebilmek için mantarhane ya da mantar çadırı adı verilen kapalı alanlar kullanılmalıdır. Mantar çadırları içerisinde bulunan iklimlendirme ve havalandırma sistemi sayesinde ortamdaki nem, oksijen ve ısı sabit bir değerde tutulur. Bu da istiridye mantarının sağlıklı bir şekilde yetişmesi için nerede ise istediği tek şarttır.
 
Mantar Çadırları Nasıl Kurulur?

            İstiridye mantarı yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız öncelikli olarak mantarhane kuracağınız alanı belirlemelisiniz. Mantar çadır kurulumu bu işi profesyonel olarak yapan ve çadırınızı anahtar teslim olarak hazırlayan hizmet firmaları tarafından yapılmaktadır. Bu firmalar sizin çadır kurulumu için belirlediğiniz alana gelerek alanın büyüklüğüne göre yapılabilecek çadırın boyutlarını ve hacmini hesaplarlar. Sonrasında kurulacak bu çadır içerisinde hangi cihazların olacağı, ne kadar kompost ve mantar tohumu kullanılacağı ve kullanılan bu kompostlardan ne kadar mantar elde edebileceğiniz yaklaşık olarak ortaya çıkar. Mantar kurulumu yapan firmalar aynı zamanda fizibilite yapmanızı da sağlarlar. Mantar çadırı dış ortamdan etkilenmediği için her şehirde kurulabilir.
 
Eskişehir’de İstiridye Mantarı Üretimi

             Eskişehir mantar çadırı kurmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey hem teknik yardım hem de mantar yetiştiriciliği ile ilgili bilgi almak için uzman danışman firmalardan randevu almaktır. Bu firmalar sizlere sadece teknik anlamda değil mali anlamda da danışmanlık yapmakta ve hem devlet tarafından hem de özel teşebbüsler tarafından sizlere verilecek mantar yetiştiriciliği hibe ve desteklere yönlendirme yapmaktadır.
 
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com