İstiridye mantarı yetiştirmek isteyen bir çok kişi bu işin karlılığını ve Pazar imkanlarını araştırırken teknik anlamda yapması gerekenler konusunda biraz daha zayıf kalmıştır. Aslında bir ürünün kar getirmesi ve pazarda kendine yer edinebilmesi için doğru ve sağlıklı koşullar altında yetiştirilmesi şarttır. Doğru koşullar ise ancak bu konuda araştırma yaparak ya da danışmanlık veren kurumların bilgisine başvurarak öğrenilebilir. İstiridye mantarı her mantar çeşidi gibi ıslak, yani nemli ve soğuk ortamları daha çok sever. Ancak bu nemin miktarı ve sıcaklığın derecesi de çok önemlidir. Doğal şartlarda mevsim nemi ve sıcaklığına göre yetiştirilen mantarlar tüketime uygun olsa da yetiştiricilik mantığına ve karlı bir satış için gereken niteliklere uygun değildir. Bu sebeple istiridye mantarı üretimine başlamadan önce bir firmadan danışmanlık hizmeti alınmalı ve en başından doğru adımlar ile üretime başlanmalıdır.

Mantar Çadırları Kurulumu

            Mantar çadırı tamamen kapalı devre sistemlerdir. Bu sebeple mevsim şartlarından ya da bölgedeki iklim durumundan neredeyse hiç etkilenmezler. Çadırın kurulacağı bölgeye göre gerekli yalıtımlar çadır kurulurken yapılır. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok tarım ürünü doğal şartlarda yetişirken tarımın yapılmadığı dönemlerde çiftçiler boş kalmamak ve ek gelir elde etmek amacı ile istiridye mantarı yetiştiriciliği yapabilirler. Mantarları kısa sürede hasat etmek ve kazanca çevirebilmek için de mantar çadırı içinde üretim yapmak şarttır. Çadırlar mantarın bulunduğu döneme ve ürün özelliğine göre gerekli ısı ve nem derecesinin ayarlanabildiği klima sistemi ile donatılmıştır. Aynı zamanda içeriye sürekli oksijen veren havalandırmalar 24 saat çalışmakta ve mantarlardan çıkan karbondioksit ile diğer gazları ortamdan uzaklaştırmaktadır.
 
Gaziantep Mantar Yetiştiriciliği

            Bu bölgede üretime başlamak için yeterli alanınız varsa firmalar ile görüşüp randevu alabilir ve bulunduğunuz bölgeye gelerek ön keşif yapmalarını isteyebilirsiniz. Gaziantep mantar çadırı için toplam maliyeti öğrenip kurulmasına karar verdikten sonra ekipler kısa süre içinde malzemelerinizi getirerek çadır kurulumu yapacak ve isterseniz iklimlendirmesi yapılmış çadır içinde mantar kompostu ve mantar tohumları ile birlikte üretime hazır bir şekilde size çadırı anahtar teslim olarak sunacaklardır.
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com