İstiridye mantarı tüm mantar türleri içerisinde tüketime uygun olan en lezzetli ve besleyici türlerden birisidir. Kültür üretiminin de yapıldığı bu ürün doğada kendiliğinden kavak ağaçlarının ya da kayın ağaçlarının gövdesinde yetiştiği bilinmektedir. Bu sebeple doğadaki adı kavak mantarı ya da kayın mantarıdır. Kültür üretimlerde ise mantarın selüloz ihtiyacını karşılayacak bir kaynak içine mantar tohumu ekilerek yetiştirme yapılır. Bu mantarlar genelde avuç içi kadar bir büyüklüğe ulaşır ve renkleri de açık gri-beyaz arasındadır. Bu nedenden dolayı da kültür şartlarında yetiştirilen mantara benzerliğinden dolayı istiridye denilmiştir. İstiridye mantarı yetiştirilen ortamlarda en önemli iki parametre nem ve sıcaklıktır. Uygun sıcaklık değeri ve nem oranı sağlandığı zaman mantarlar birkaç ay içinde tohumdan yetişmekte ve hasata hazır hale gelmektedir. Isı ve nemi özel olarak ayarlanmış bu alanlara da mantarhane ya da mantar çadırı adı verilmektedir. Mantar çadırları bu alanda uzman olan firmalar tarafından tam donanımlı şekilde kurulabilmekte ve sizlere teslim edilmektedir.
 
Mantar Üretimi Nerelerde Yapılabilir?

            İstiridye Mantarı üretimi her bölgede mantarhane kurulumu ile yapılabilir. Bu alanlarda dışarıdan ısı geçişini engelleyen özel yalıtım malzemeleri kullanıldığı için sıcak ya da soğuk hava üretimi etkilememektedir. Son yıllarda ege bölgesinde bu işi yapan üretici ve girişimcilerin sayısı giderek artmaktadır. Bunda mantar çadırı kurulumu yapan firmaların verdiği çeşitli danışmanlık hizmetlerinin de etkisi olmaktadır. Bu işi yapmak isteyen fakat maddi destek bulamayan yeni girişimcilerin gerekli hibe ve desteklerden yararlanabilmesi için bu firmalar danışmanlık yapmakta ve kişilere yol göstermektedir.
 
Mantar Çadırı Nasıl Kurulur?

            Mantar üretimi yapmak istediğiniz yerde kiraladığınız ya da size ait olan boş bir arazinin olması çadır için yeterli olmaktadır. Kütahya mantar çadırı kurulum hizmeti almak isteyen kişiler firmaları arayarak arazilerine ekipleri davet edebilir ve yapılacak fizibilite çalışmasına katılarak çadır maliyetlerini öğrenebilirler. Kurulan çadırlar içinde sabit ısı ve nem sağlayan iklimlendirme ve havalandırma sistemleri de bulunmaktadır. Kurulan çadırlara üretilmek istenen mantar miktarına göre koyulacak kompostlar hazırlanarak hiç zaman kaybetmeden üretime ve birkaç ay sonra da hasada başlanabilir.
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com