Mantar üretim çadırları özellikle istiridye mantarı adı verilen türün yetiştirilmesi için kullanılan bir teknolojidir. Bu çadırların özellikleri mantarların ihtiyaç duyduğu nem ve sıcaklığı özel cihazlar ile kesintisiz olarak sağlaması ve aynı zamanda da dışarıdaki hava koşulundan içerideki ürünü korumasıdır. Yalıtımlı ve havalandırmalı çadırlarda sürekli olarak temiz hava yani oksijen de bulunur. Havalandırma sistemleri mantarın ürettiği karbondioksit gazını da dışarı atmakta ve burada çalışan insanların rahat bir şekilde işlerini yapabilmesine imkan vermektedir. Mantar çadırları her şehre ve bölgeye kurulabilir. Çadır kurulumu için size ait olan bir arsa veya kiraladığınız bir arazi uygun olabilir. Bu arazinin büyüklüğüne göre kurulacak çadır boyutları da değişir ve dolayısı ile üretim kapasitesi belirlenmiş olur. İstiridye mantarı iç Anadolu bölgesinde çadır sistemi ile yüksek verim alınarak üretilebilmektedir.
 
Niğde İstiridye Mantarı Üretimi

            Niğde ve çevresinde mantar çadırı ile istiridye mantarı üreten girişimciler bu iş için verilen hibe ve desteklerden de yararlanabilmektedir. Niğde mantar çadırı kurulumu yapan firma, üreticilere danışmanlık vermekte ve hibe alabilmeleri için gerekli başvuruları yapmaktadır. Bu başvurularda istenen bilgilerden biri olan fizibilite raporu da kurulacak çadır ve içine konulacak mantar tohumu miktarına göre firma tarafından sizin için hesaplanmaktadır. Firmaların kurdukları çadırların içinde iklimlendirmeyi sağlayan klimaların yanı sıra mantar kompostu ve kompostları koyacak raflar ile diğer teknik elemanlar bulunmaktadır. Bu çadırlar firmalar tarafından anahtar teslim olarak hazırlanır ve sizlere verilir.
 
Çadır Kurulumundan Sonra Üretim

            Mantar çadırları içinde bulunan kompostlara yani mantar besin ortamlarına mantar tohumlarının ekilmesi ile birlikte üretim de başlamış olur. Üretim ile birlikte her kompost farklı zamanlarda sarımı tamamlayıp, mantarlar komposttan çıkabilir. Bu durum da hem ürünlerin aynı anda yığılmasının önüne geçer hem de sürekli olarak ürün hasadı yapabilme imkanı sağlar. Hasat edilen ürünler satış şekline ve sevkiyat koşulları göz önüne alınarak paketlenir ve satış noktalarına gönderilir. Anahtar teslim istiridye mantar çadırı kuran uzman firma çalışanları tüm süreçler hakkında sizlere detaylı bilgiler vermekte ve ürün satış aşamasında da destek olmaktadırlar.
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com