Tarım ve sanayinin sınırlı olduğu bölgelerde kişiler kendi girişimlerini yapmak ve kendi işlerini kurarak para kazanmak isterler. Bunun için gerek çevrelerindeki insanlardan gerek internet ortamından yeni iş fikirleri araştırarak bunları bulundukları şehirlerde yapıp yapamayacaklarını düşünürler. Bu fikirlerden birisi de istiridye mantarı yetiştiriciliğidir. İstiridye mantarı üretim şekli dolayısı ile tüm şehir ve bölgelerde yetişebilen bir üründür.

             Bu özelliğinin yanı sıra aynı zamanda lezzetli, besleyici ve son derece talep gören bir üründür. İstiridye mantarının yetişmesi için ihtiyaç duyduğu şart ortam şartıdır. Belirli bir nem ve sıcaklık değerinde ürün hem mayalanma hem de ürün verme sürecini geçirmelidir. Her bölgede farklı iklim ve hava koşulu hakim olduğundan da bu ürünün yetiştiriciliğinin yapılması ve kar sağlayabilmesi için mantar çadırı içinde yetiştirilmesi gerekir. Mantar çadırları içinde bulunan klima sistemleri sıcaklık ve nem değerinin optimum olmasını sağlar. Havalandırma sistemi ise çadır içindeki kirli havayı almakta ve içeriye temiz hava vermektedir.

Batman’da Mantar Yetiştiriciliği

            Batman ve çevresinde kendi işini kurmak ve üreticilik yapmak isteyen kişiler burada kuracakları bir mantarhane ile hemen üretime başlayabilirler. Bölgede ürünün üretilmiyor ya da az üretiliyor olması ise yeni girişimci için her zaman avantajdır. Üretilen ürün sadece Batman içinde değil Türkiye’nin her yerinde talep görebilir ve satışa sunulabilir. Üretime başlayabilmek için öncelikli olarak yapmanız gereken Batman mantar çadırı kurulumu ile ilgili size teknik destek ve danışmanlık hizmeti verebilecek firmalar ile iletişime geçmektir. Firmalar bulunduğunuz yere gelerek çadır kurulum alanını görmekte ve sizlere hem maliyeti ile ilgili hem de üreteceğiniz ürün ve yapacağınız kar ile ilgili hesaplamaları yapmaktadır.
 
Mantar Üretimine Ne Zaman Başlanır?

            İstiridye mantarı yetiştiriciliği mevsim koşullarından bağımsız iklimlendirmeli çadırlar içinde yapıldığından yaz ya da kış fark etmeksizin başlanabilecek bir iştir. Ancak daha ekonomik olması, ürünlerin hasat zamanı ya da sizin beklentileriniz göz önünde bulunarak uygun bir zaman firma tarafından size önerilebilir. Anahtar teslim şekilde size verilen mantar çadırları içinde talep ederseniz hazır sardırılmış tohum ve kompostlar ile ertesi gün üretime başlayabilirsiniz.
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com