İstiridye Mantarının Doğal Yaşam Koşulları Nasıl Olmalıdır?

            İstiridye mantarı kavak ve kayın ağaçlarının köklerinde karanlık ortamlarda yetişen bir mantar türüdür. Ağaç köklerinde ve köklere yakın yerlerde bulunan besin selülozdur. Serin ve nemli ortamları severler. Dolayısıyla üreticiler kompost denilen mantarın yetiştirileceği kültür ortamını hazırlarken bu doğal koşulları sağlamaya çalışırlar. Doğal mantar koşulları ortamın sisli olmasıdır. Doğal koşullar sağlandığı takdirde Türkiye’nin her yerinde mantar yetiştirebilirsiniz. 

Mantar Çadırları Dış Koşullardan Etkilenmeyecek Şekilde Üretilmiştir.

            Dış koşulların değişiminden etkilenmeyecek astar ve izoleli bir çadır oluşturulmuştur. Mantarın yetişme alanının kardan, yağmurdan, doludan ve kırağıdan etkilenmemesi gerekir. Kuluçka döneminin %70 oranında neme sahip olması gerekir, 25-30 santigrad sıcaklık değerine sahip olması gerekir. Kuluçka dönemi yaklaşık olarak 15-17 gün sürer, bu süreden sonra ilk mantarın yetiştiğini gözlemleyebilirsiniz.
 
            Kuluçka döneminden sonra 80% kadar nem ortamı, 12-17 derece sıcaklık ve günde 6-8 saat kadar beyaz floresan ışığına ihtiyaç vardır. Mantar çadırının kışın esen sert rüzgarlara ve aşırı yağan yağmura dayanıklı olması esastır. Dış kaplama malzemesi olarak, özel PVC kaplı polyester dokuma plastik kumaş kullanılmaktadır. Branda antibakteriyel özelliği dolayısıyla kir tutmaz.
 
Danışmanlık Hizmeti de Sunulmaktadır

            Giresun mantar çadırı kuran firma hem size çadır kurulumu, hem kompost kültürünün verilmesi hem de istiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda danışmanlık hizmeti vermektedirler. En ufak bir sorun olduğunda telefonla destek vermenin yanı sıra, yerinde gelip görerek sorunun tespit edilmesi ve çözümü ile de ilgilenmektedirler. Mantar yetiştirilecek ortamda oksijenin sirkülasyonu kadar havadaki sporların temizlenmesi de çok önemlidir. Gelen temiz havanın doğrudan mantarların üzerine gelmemesi gerekir ki, çadır kuran teknik ekip havalandırma kanallarının önüne serbest perdeler asarak bunu sağlarlar. Kompost kültürünün iyi olması yanında sıcaklık, nem ve havalandırma şartları yeterince oluşturulmuş bir çadırda oldukça yüksek verim alınabilir.

Sıcaklık Ve Nem Koşulları Mantarın Yetişmesi İçin Azami Derecede Önemlidir

            Mantar yetiştirilecek ortamda sıcaklığın fazla olması mantarın sarı bir görünüm almasına neden olur; nem ortamının sağlanmaması mantarın çürümesine sebebiyet verir. Bu nedenle sıcaklık ve nem dengesinin sürekli izlenmesi gerekecektir. Giresun mantar çadırı kuran teknik ekip sadece çadır kurup size teslim etmez, size bir anlamda danışmanlık da yapar. 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com