İstiridye mantarı diğer mantar çeşitleri içerisinde protein içeriğinin yüksek olması, lezzetli olması ve kültür alanında kolayca yetiştirilebilmesi ile öne çıkan bir mantar türüdür. İstiridye mantarı yetiştiren kişiler şu an için piyasa ihtiyacını karşılayamamakta ve özellikle toptan ticaretinde yüksek oranda kar sağlamaktadır. Mantar üretimi ve ticareti yapmak isteyen kişiler öncelikle kendi pazarlarını bulmalı ve bu Pazar için aylık veya yıllık olarak ne kadar istiridye mantarı yetiştirmeleri gerektiğini hesaplamalıdır. Bu sayı üreticilerin teknik bilgisi yeterli değil ise fazla bir şey ifade etmeyebilir. Bu sebeple de konu ile ilgili teknik bilginin alınacağı firmalar ile görüşmek fayda sağlar. Bu firmalar mantarın üretileceği ortam olan mantar çadırlarının kurulumu, mantar tohumu temini, mantar kompostunun hazırlanması ve sarılması ile mantar yetiştiricilerine verilen mali kaynak ve hibeler konusunda hizmet verirler.
 
Firmalara Danışarak Başlayın

            Firmalar sizlerin bulunduğu bölgeye gelerek kullanacağınız alana göre mantar çadırının olabileceği boyut ve hacmi hesaplamakta, bu hacim de sizlere üretebileceğiniz yaklaşık ürün miktarı ile ilgili bilgi vermektedir. Eğer bulunduğunuz yerin Pazar beklentisini karşılıyor ise hemen çadır kurulum işine başlanabilir. Gümüşhane bölgesinde arazilerin mantar çadırı olarak kullanımı son yıllarda yaygınlaştırılmıştır. Nemli ve soğuk olan bu bölgede firmalar Gümüşhane mantar çadırı kurulumu yaparak hedeflenen üretimin üzerine çıkılmasında ve mantarın bölge dışına da satılmasında etkili olmaktadır. Mantar çadırları içinde ürünleri sabit bir dengede tutacak olan sıcaklık ile nem klimalar ile ayarlanır. Bu klimalar 24 saat çalışmakta ve aynı zamanda içerideki ortama temiz hava vermektedir.
 
Mantar Hasadı ve Satışı

            İstiridye Mantarı üretimi ilk defa yapılacak ise hasadın yapılacağı dönem de önemlidir. İstiridye mantarı bir yaprak büyüklüğünden başlayıp bir insan başı büyüklüğüne kadar ulaşabilir. Mantarın kullanılacağı alan da hasat zamanını değiştirebilir. Çadır kurulumunu yapan firmalar sadece teknik detaylar hakkında değil ürünün ekilmesi, toplanması ve satılması ile ilgili bilgileri de sizlere verebilmektedir. Bu bilgileri almak ve üretime bilinçli bir şekilde başlayarak kar elde etmek için siz de firmalardan randevu alabilir ve hizmet detaylarını ayrıntılı biçimde konuşabilirsiniz.
 
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com