Kendi işini kurmak herkesin hayallerinden birisidir. Özellikle kendi evinde ya da kendi arazisinde ailesi ile birlikte yapabileceği ve az da olsa kar sağlayabileceği bir işe sahip olan kişiler bu işlerde süreklilik sağlarlar ve uzun vadede çok iyi kazançlara sahip olabilirler. Tüm bunlara sahip olabileceğiniz bir iş kolu olan istiridye mantarı yetiştiriciliği her yaştan insanın yapabileceği yüksek kar getirisi olan bir iştir. Mantar yetiştirme ve satmak için çadır kurabileceğiniz büyüklükte bir alan olması yeterlidir. Kuracağınız mantar çadırının büyüklüğüne göre üreteceğiniz ürün miktarı da değişmektedir. Bu sebeple çok küçük alanda da büyük bir alanda da mantar yetiştiriciliği yapmak mümkündür. Kurulacak çadıra hem bölgedeki ihtiyaç ve Pazar durumuna göre hem de sahip olduğunuz ya da kiralamış olduğunuz arazi büyüklüğüne göre karar verebilirsiniz. Bu aşamadan sonrasında ise çadır kurulumu firmalar tarafından yapılmakta ve anahtar teslim şekilde kurulan çadırlarda ertesi gün istiridye mantarı üretimine başlanmaktadır.
 
Iğdır’da Mantar Yetiştiriciliği

            Ülkemizin mikro klima bölgelerinden birisi olan Iğdır’da da mantar üretimi yapılmaktadır. Iğdır mantar çadırı kurmak için firma yetkilileri sizin arazinize gelmekte ve burada montaj işlemi yapmaktadır. Çadır montajı sonrasında çadır içine klima ve havalandırma ekipmanları yerleştirilmektedir. Bu sistemler mantarın bulunduğu döneme göre ısı ve nem ihtiyacını karşılar. Bulunduğu bölgeye göre daha yüksek mevsim sıcaklıklarına sahip olan Iğdır’da zaman zaman çadırın ortam şartlarında kullanılması da sağlanabilir. Kurulan çadırlar içinde üretim kapasitesini ve Pazar ihtiyacını karşılayacak olan mantar tohumu ve tohum için gerekli kompost bulunmaktadır. Kompostlar, mantar için besin sağlayan maddelerdir. Bu ürünler firma tarafından steril şekilde paketlenerek tohuma sarılmakta ve üretime hazırlanmaktadır.
 
Mantar Üretici Destekleri

            Mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen ancak yeterli sermayeye sahip olmayan kişiler bu konuda verilen desteklerden de faydalanabilir. Birçok kamu ve özel kurum yeni üreticilere girişimci desteği vermektedir. Bu destekler geri ödemesiz hibeler ya da faizsiz ve ertelemeli krediler şeklinde olabilir.  Bu konuda da mantar çadırı kurulumu yapan firmalar size yönlendirme yapmakta ve hibe ile iş sahibi olmanızı sağlamaktadır.
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com