Mantar üretimi diğer sebze ve meyvelerin üretiminden farklı olarak yapılmaktadır. Bu ürünün üretiminde mevsim ve hava şartları en önemli etkendir. Belirli bir nem ve sıcaklık olduğu zaman mantar tohumundan çıkmakta ve bulundukları yere sporlarını bırakarak çoğalmaya devam etmektedir. Ancak doğal mevsim şartlarında bu sıcaklık ve nem değerinin aynı anda yakalanması ve seri üretim yapılması mümkün değildir. Bu nedenle de mantar türlerinin üretimi sıcaklık ve nemi klimalar ve havalandırma sistemleri ile özel ayarlanmış mantarhane ya da mantar çadırlarında yapılmaktadır. Mantar çadırları içinde en sık yetiştirilen mantar türü ise istiridye mantarıdır.
 
İstiridye Mantarı Çadırı

            İstiridye mantarı yetiştirmek için gerekli olan ekipmanları sağlayan ve mantar çadırını yerinde kuran firmalar sizlere bu konu hakkında teknik bilgi verip aynı zamanda mantar yetiştiricilerine destek veren kurumlara başvuru yapabilmenizi sağlamaktadır. Verilen genç girişimci ve genç çiftçi destekleri ile sermayeniz yokken bile bu işe girmeniz ve para kazanmanız mümkün olabilir. Bu konu hakkında firmalar ile iletişime geçmeniz yeterli olmaktadır. Mardin ve çevresinde mantar üretimi yapan kişilerin sayısının az olması sebebi ile buradaki Pazar karşılanmamakta ve hala bölgede istiridye mantarı ihtiyacı bulunmaktadır. Mardin mantar çadırı kurulumu için firmaların saha ekipleri bulunduğunuz bölgeye gelerek kurulacak çadırın boyutlarını hesaplamakta ve kısa süre içinde kurulumu tamamlayıp size çadırı teslim etmektedirler.
 
Mantar Çadırı İçinde Neler Bulunur?

            İstiridye mantarı üretimi için gerekli ekipmanların en önemlisi klimalar ve havalandırmadır. Bu sistemler 24 saat çalışır ve dereceleri ayarlanabilir şekilde kurulur. Kullanımları ile ilgili bilgiler size verilir. Aynı zamanda çadır içinde kompostların yani mantar yetiştirme ortamlarının koyulacağı alanlar raf ya da askı şeklinde hazırlanmıştır. Bu alanlara belirli aralıklar ile kompost torbaları yerleştirilebilir. Eğer talep edilirse mantar çadırı kurulumu yapan firma tarafından da kompostlar mantar tohumuna sardırılmış ve ekilmiş biçimde çadırınızın içine yerleştirilir. Anahtar teslim çadır kurulumu denen bu hizmet sonrasında ertesi gün üretime başlayabilir kısa süre içinde de hasada gelen ürünlerinizi toplayıp satış alanlarına gönderebilirsiniz. Mantar üretimi ile ilgili daha detaylı bilgiler için firmaları arayınız.
 
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com