Mantar üretimi yapmak son yıllarda hem çiftçi ve üreticilerin hem de kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin oldukça fazla ilgilendiği bir konu olmuştur. Bu iş kolunun hem hızlı hem de yüksek kar ile para kazandırması da sıklıkla yapılmasının sebeplerinden birisidir. Mantar üretimi şapkalı mantar ve istiridye mantarı olarak ayrı iki şekille yapılır. İstiridye mantarı türü diğer mantara göre çok daha az maliyet ile ve daha az risk ile yapılan bir üretim olduğundan bu dala yönelim biraz daha fazla olmuştur. İstiridye mantarı üretirken toprak kullanılmadığı için her hangi bir gübre, ilaç ya da hormon gibi ekstra bir girdiye gerek kalmaz. Bu durum maliyeti düşürmekle birlikte ürünü daha doğal ve sağlıklı yapmaktadır.
 
İstiridye Mantarı Nerede Üretilir?

            İstiridye mantarı üretiminin yapılması için sabit bir sıcaklık ve nem değeri olmasıdır. Bu değerler mantarın bulunduğu büyüme evresine göre değiştirilebilir ve ayarlanabilir olmalıdır. Mantar çadırı kullanımının ve istiridye mantarı üretiminin en yoğun yapıldığı yerlerden birisi de Muğla’dır. Buradaki nemli iklim ve ılık hava mantar yetiştiriciliğine uygun bir ortam hazırlar. Mantar çadırı kurulumu için düz bir arazi olması yeterli olmaktadır. Arazinin büyüklüğüne göre ya da üretmek istediğiniz mantar miktarına göre çadır büyüklüğü de değişebilmektedir. Mantar çadırı kurulum işini bu alanda hizmet veren firmalar yapmaktadırlar. Çadır içinde iklimlendirme cihazları mantar tohumu, tohumun sarılacağı kompost ve diğer mantar üretim malzemeleri de bulunur. Anahtar teslim olarak hazırlanan bu mantarhaneler hemen üretime başlayabilmenizi sağlar.
 
Firmalardan Danışmanlık Hizmeti

            Muğla mantar çadırı kurulumunu yapacak firma sadece çadır işini değil aynı zamanda bu iş ile ilgili bilmeniz gereken ayrıntıları, bu işi yapmak için ihtiyaç duyacağınız bütçeyi ve destek alabileceğiniz kurumları da sizlere vermektedir. Hibe ve destekler için yapılan programlara katılarak ihtiyacınız olan mali desteği karşılayabilir ve böylece hem kendi işinizin sahibi olup hem de kısa süre içinde kara geçebilirsiniz. Birkaç ay içinde hasat boyutuna gelen mantarlarınızı ister toptan olarak kasalar ile isterseniz de perakende olarak kiloluk şale kaplar ile satışa sunabilirsiniz.
 
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com