İstiridye mantarı denilince akla oldukça lezzetli, besleyici, protein içeriği yüksek fakat her mevsimde ya da her markette bulunamayan bir ürün gelir. Severek tüketilen bu ürünün az bulunmasının sebebi ise mevcut üreticilerin talebe yeterli olamaması ve üretilen mantarın çoğunun toptan olarak ticaretinin yapılıyor olmasıdır. Bu sebepten dolayı da genelde perakende olarak istiridye mantarı bulmak zorlaşmaktadır. Son yıllarda değeri ve önemi daha da artan, aynı zamanda artan et fiyatlarından dolayı alternatif bir ürün haline de gelen istiridye mantarı uygun şartlar sağlandığında birkaç ay içinde yetiştirilip hasata ve satışa hazır hale getirilebilen bir üründür. İstiridye mantarı mantarhane de denilen çadırlar içinde yetiştirilerek dış ortamdaki hava değişimlerinden ve mevsimden bağımsız bir şekilde yıl boyu ürün verebilir.
 
Mantarhane Kurulumu

            Mantarhane adı verilen bu sistemlerin kurulabilmesi için düz bir arazi olması yeterlidir. Mantar çadırlarının büyüklüğü genelde üretilmek istenen ürün miktarına göre hesaplanmalıdır. Bu miktar yaklaşık olarak biliniyorsa gerekli tohum miktarına, buradan da tohum için gerekli olan kompost miktarına ulaşılabilir. Mantar çadırı Türkiye’nin her yerine kurulabilir ve mantar üretimi yapılabilir. Nemli bir bölge olan Karadeniz’de de istiridye mantarı üretimi giderek yaygınlaşmaktadır. Sinop ve çevresinde istiridye mantarı talebini karşılamak için çadırlar kurulmakta ve küçük çaplı üretimler yapılmaktadır. Sinop mantar çadırı için size ait ya da kiraladığınız ve sürekli ulaşım sağlayabileceğiniz bir arazi olması yeterli olmaktadır. Mantar çadırı kurulumu için firmalara başvuru yaparak onları bölgenize davet etmeniz gerekir. Gelen teknik ekipler sizlere sadece mantar çadırı kurulumu değil aynı zamanda içinde yer alan iklimlendirme ve havalandırma cihazlarının kullanımı ve mantar yetiştiriciliği hakkında da bilgi vermektedir.
 
İstiridye Mantar Hasat ve Satışı

            Çadır içinde ekimi yapılan istiridye mantarları mayalandıktan ve pin vermeye başladıktan sonra birkaç hafta içinde hasat büyüklüğüne ulaşmaktadır. Hasat ederken mantar sapı ile birlikte kesilir ve satış yöntemine göre ahşap kasa, karton kutu ya da poşetlere konularak birkaç gün içinde satış yapılacak noktalara ulaştırılması sağlanır. İstiridye mantar fiyatları toptan ve perakende satışlara göre değişkenlik göstermektedir.
 
 
 
 
 
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com