İstiridye mantarı lezzetli olmasının yanı sıra yüksek miktarlarda ekonomik getiriye sahip bir mantar çeşididir. Bu özellikleri ile girişimlerin dikkatini çeken istiridye mantarı, çok sayıda mantar yetiştiricisinin de gelir kaynağı olmaktadır. Kavak mantarı olarak da bilinen bu tür, şapkası sebebi ile istiridye adını almıştır. İstiridye mantarı geniş pazarlama alanı ve üretiminin kolay olması sebebi ile mantar ticaretinde en tercih edilir türlerden biridir. Tabi ki istiridye mantarı üretilirken belirli ortam koşullarına ihtiyaç duyar. Bu koşullar genellikle bir mantar çadırı kullanılarak sağlanır.

İstiridye Mantarı İçin Gerekli İdeal Ortam Koşulları

            İstiridye mantarının yetiştirilebilmesi için öncelikle kapalı bir alana ihtiyaç vardır. Sonrasında bu alanın karanlık, nemli, yeterince oksijenli ve uygun sıcaklıkta olması gerekir. Bu şartlar istiridye mantarının doğada yetiştiği uygun ortamın küçük bir kopyası gibi düşünülebilir. Mantar yetiştiricileri için ilk ortam seçeneği bir istiridye mantar çadırıdır. Tamamen ticari amaçla üretilen bu çadırlar yardımı ile optimum ortam koşulları sağlandıktan sonra mantarların yetiştirilmesine başlanır. Ofisi Ankara’da bulunan firmamız Türkiye’nin her yerine üretim ve montaj imkanı sunmaktadır. Yozgat mantar çadırı da bu bölgeler arasına yer almaktadır.

Mantar Çadırının Genel Özellikleri

            Firmamız tarafından üretimi tamamlanıp, yerinde monte edilen mantar çadırlarının en belirgin özellikleri kompost ve yalıtım sistemi olarak sıralanabilir. İstiridye mantarı kompostu, içerisinde selüloz barındıran çeşitli bitkilerin ve ağaçların bulunduğu nemli alandır. Bu alan vasıtasıyla istiridye mantarının besin ihtiyacı karşılanmaktadır. Mantarın yetişmesi sadece besine bağlı olmadığı için çadırın yalıtımı da çok önemlidir. Mantar kuluçka zamanlarında 25-30 derece arasında bir sıcaklığa ihtiyaç duyar. Çadırın ısı yalıtımı ve kompost ihtiyacı profesyonel ekibimiz tarafından sağlanmaktadır. Çadır için gerekli yalıtım malzemesi olarak 10 santimetre kalınlığında camyünü ve alüminyum kullanmaktadır.

            Firmamızın sağladığı imkanlar ile hem mantar üreticileri hem de yeni girişimciler için güvenilir bir ortam sağlanmaktadır. Ayrıca bünyemizde işe yeni başlayacak olan istiridye mantar yetiştiricileri için danışmanlık hizmeti de vermekte ve devlet destekleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Müşteri istek ve memnuniyetini ön planda tutan firmamız, sertifikalı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
 


Bir cevap yazın

İstiridye Mantar Çadırı

Ekin Çadır ismi ile müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz başkent Ankara'da istiridye mantar çadırı, hayvan çadırı, solucan çadırı gibi çeşitlilik göstermekte olan çadır ürünlerinin satışını ve montajını gerçekleştirmektedir. İstiridye mantar çadırında da yüksek kaliteyi arayanların her zaman en iyi ürünlerimizle hizmetinde olmaya devam etmekteyiz.

Bize Ulaşın

Adres: Saray Mahallesi Keresteciler Sanayi Sitesi 4.Cadde No:29 KahramanKazan/Ankara

Telefon: 0541 835 84 07

E-Posta: bilgi@ekincadir.com.tr

Web: https://www.istiridyemantarcadiri.com